Taip, šitas patiekalas keistai skamba. Ir keistai atrodo. Ir tikrai nedvelkia aukštąja virtuve. Tai yra patiekalas, kurio pavadinimą perskaitę galbūt kryptelėjote galvą, suraukėte antakius, mintyse pasakėte „kieno kieno troškinys?“. Aš, nepaisydama skeptiškų žvilgsnių, tvirtai teigiu: troškinys skanus! Pikantiškas ir sotus, besipuikuojąs subtilia rūgštele. Be to, iš anksto išsivirę kiaušinius jį paruošite labai greitai!

4 porcijoms reikės:

8 kietai virtų kiaušinių
šiek tiek sviesto
1 svogūno
1,5 stiklinės daržovių sultinio
250 g pievagrybių
2 šaukštų miltų
200 g grietinėlės
druskos, pipirų
2 v. š. garstyčių
šlakelio citrinų sulčių
laiškinių česnakų arba krapų

Pirmiausia reikia kietai išvirti kiaušinius. Išvirus užpilti šaltu vandeniu ir palikti atvėsti. Keptuvėje arba puode įkaitiname sviestą ir pakepiname jame smulkiai kapotą svogūną, kol šis tampa skaidrus. Tada sudedame nuvalytus ir ketvirčiais (stambesnius – smulkiau) supjaustytus pievagrybius. Išmaišome ir kepiname maždaug 8 min., t. y. kol pievagrybiai pradės išskirti skystį. Įberiame miltus, išmaišome ir patroškiname dar porą minučių.

Tada supilame sultinį ir jį užviriname. Supilame grietinėlę ir sukrečiame garstyčias. Gerai išmaišome, papipiriname ir padruskiname. Leidžiame troškiniui kunkuliuoti ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Kol turime laisvo laiko, nuplauname ir sukapojame žalumynus, nulupame ir ketvirčiais supjaustome kiaušinius. Į troškinį įpilame šlakelį citrinų sulčių, suberiame kiaušinius ir žalumynus. Išmaišome, trumpai pakaitiname. Tiekiame!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak, tas nefotogeniškas mutinys! Bet skonis išvaizdos trūkumus atperka. Troškinys ir švelnus, ir aštrokas, ir rūgštokas – daug skonių skonelių susipina susilieja visumon! Taigi jei mėgstate kiaušinius, pievagrybius arba keistus patiekalus, nedvejodami jį išbandykite!

Recepto šaltinis – „Greitai, lengvai skaniai“