pomidorai su kuskuso salotomis

Kepti pomidorai su kuskuso salotomis

Ne kartą esu girdėjusi ir skaičiusi nusiskundimų, kad Lietuvos vyrams, norint sočiai pavalgyti, būtinai reikia mėsos. Neva diena be kotletų ir karbonadų – ne diena. Aš tokias kalbas išgirdusi visada sau panosėje nusišypsau ir tyliai atsidūstu: ačiū likimui už prietelių. Nors žvelgiant į Puodas.lt receptų sąrašą akivaizdu, kad esame mėsėdžiai, daržovių ir vaisių valgome labai daug, o aš, sudarydama savaitės valgiaraštį, būtinai vieną–du valgymus palieku visiškai bemėsiškus.

Tokia įžanga veda prie šio recepto. Čia nėra mėsos, o norint galima apsieiti ir be gyvulinės kilmės produktų (t. y. sviestą pakeisti alyvuogių aliejumi). Tiesiog saldūs prinokę pomidorai, pasidengę auksine plutele, ir gaivios kuskuso salotos. Jos, beje, tiks ir prie kitokių patiekalų.

2 pagrindinio patiekalo arba 4 užkandžio porcijoms reikės:

250 g kuskuso kruopų
6 nedidelių pomidorų
50 g kukurūzų miltų arba džiūvėsėlių
1 a. š. sezamų sėklų
1 a. š. džiovintų čiobrelių
1/2 a. š. džiovintų mairūnų
1 a. š. jūros druskos
115 ml alyvuogių aliejaus
30 g sviesto kuskusui ruošti
30  g skrudintų smulkintų migdolų
20 g šviežių kapotų kalendrų lapų
15 g šviežių kapotų mėtų lapų
1 v. š. citrinos sulčių


Kukurūzų miltus arba džiūvėsėlius sumaišome su sezamais, čiobreliais, mairūnais ir druska. Pomidorus nuplauname, gerai nusausiname ir perpjauname pusiau. Nupjautą pusę spaudžiame į prieskonių mišinį, kad vienodai pasidengtų. 100 ml alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir dedame pomidorus nupjauta puse į apačią. Skrudiname maždaug 5 minutes, kol susidaro auksinė plutelė. Tada apverčiame ir kepame dar 2–3 minutes, kol pomidorai suminkštėja. Jei turite didelę keptuvę, geriausia kepti po 5–6 puseles, kad aliejus per daug neatvėstų.

Kol pomidorai kepa, pagal instrukciją ant pakelio paruošiame kuskusą. Į paruoštą kuskusą beriame migdolus, kalendras, mėtas, citrinų sultis ir likusį alyvuogių aliejų, gerai išmaišome ir dedame į lėkštę. Ant viršaus sutupdome pomidorus.

pomidorai su kuskuso salotomis

Tikrai skanu ir sotu, visi prieskoniai labai dera, maloniai jaučiasi citrina. Labai gardi traškioji plutelė. Tas džiūvėsėlių ir prieskonių mišinys tiks ir vištienai apvolioti – pamėginkite, rekomenduoju.

pomidorai su kuskuso salotomis

Receptas iš delicious. magazine 2010 m. balandžio mėn. nr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *