Makaronų patiekalai mūsų virtuvėje – dažnas svečias. Kartą ar du per savaitę jie būtinai atsiduria ant stalo pagardinti vis kitokiu padažu. Tokius pietus arba vakarienę pagaminu greitai ir paprastai, o dažnai tai būna pagrindinė sąlyga. Juk nusiplūkus per dieną nesinori ilgai sukiotis prie puodų, braukti nuo kaktos prakaitą (aš virtuvėje visada labai sušylu) ir raminti gurgiantį pilvą: tuoj, tuoj, dar truputį palūkėk… Su makaronais daug lengviau: šast – užkaitei vandenį, šmaukšt šmaukšt supjaustei ingredientus padažui, vos apsisuki, o patiekalas jau gatavas. Šį receptą pavadinčiau žiemišku – sočiu ir kaloringu.

2 porcijoms reikės:

200 g kaspinėlių formos makaronų (farfalle)
gabalėlio šoninės, supjaustytos gabalėliais
1 nedidelio poro, supjaustyto žiedeliais
100 g žirnelių, konservuotų arba šaldytų
150 ml grietinės
1 kiaušinio
žiupsnio tarkuoto parmezano
juodųjų pipirų

Makaronus kaip visada verdame tiek, kiek nurodyta ant pakelio. Kol jie verda, keptuvėje apskrudiname šoninę. Tada sudedame daržoves (šaldytus žirnelius anksčiau nei konservuotus). Išmaišome ir patroškiname, kad porai suminkštėtų. Indelyje sumaišome grietinę, kiaušinį ir dalį parmezano, pagardiname pipirais. Išvirusius makaronus nukošiame, palikdami šiek tiek vandens. Į indą su makaronais sudedame šoninę su daržovėmis, supilame grietinės mišinį ir gerai išmaišome. Masė netrukus pasidaro kreminė. Tada krauname į lėkštes ir, jei norime, dar pabarstome parmezanu.

Kaspinėliai su šonine

Skanus švelnus padažas. Jei norite, galite dėti daugiau pipirų arba rinktis labai sūrią šoninę – tada patiekalas įgaus daugiau charakterio, bus ryškesnis. Man patinka švelniau, kai riebiu glotniu padažu apvolioti kaspinėliai slyste slysta gerkle, o ingredientų natos beveik nepastebimai susilieja į darnią visumą.

Kaspinėliai su šonine

Receptas su pakeitimais iš delicious. magazine 2010 m. gegužės mėn. nr.