Man regis, daug kam taip būna – karštomis, tvankiomis vasaros dienomis nesinori nieko. Na, beveik nieko, nes šaltas, gaivus arbūzas vos jį prariekus išnyksta tiesiog akyse, paskui save palikdamas tik sėklų juodulius. Nepažįstu žmogaus, kuriam nepatiktų arbūzas. Tiesą sakant, net šuns nežinau, kurio neviliotų salsvas ir traškus arbūzas. O kai nusibos arbūzą valgyti tiesiog taip (pavyzdžiui, perpjovus per pusę ir susėdus kabinti minkštimo šaukštais), štai vasariškas receptas – arbūzas kitaip.

Reikės:

arbūzo
druskos
maltos aitriosios paprikos
žaliosios citrinos

Paprasčiau nebūna! Pirmiausia suraikote arbūzą kaip norite, žaliąją citriną supjaustote skiltelėmis.

arbūzas

Po to pagal skonį pagardinate druska, malta aitriąją paprika, užspaudžiate lašelį kitą žaliosios citrinos sulčių… Ir skanaujat.

arbūzas

O jei yra ūpo ir progų, šalia patiekite stikliuką mėgstamos tekilos. Patikėkit, vasara taps dar geresnė.

arbūzas