Pažymėtas: druska

Makaronai su sezamų padažu

makaronai

Sezamas – puiki sėkla. Gausi naudingųjų medžiagų, o pakepinta įgauna labai malonaus riešutiškumo. Mano spintelėje visada yra kepintų sezamų sėklų – visada! Beriu aš jas įvairiausiomis progomis – ir ant ryžių, ir ant makaronų,...

Daugiau

Taivanietiškos agurkų salotos

agurkų salotos

Birželio pradžioje vykdama į Taivaną apie vietinę virtuvę nežinojau beveik nieko. Na, turėjau sąrašą patiekalų, kurių būtina paragauti, žinojau, kad yra toks smirdintis tofu (jo gryno, beje, taip ir neišdrįsau paragauti). Bet apie esmių...

Daugiau

Kaip spraginti kukurūzus

kaip spraginti kukuruzus

Prasidėjus metams aš kaip visada sau didelių tikslų nekėliau – pastebėjau, kad daugiausia nuveikti padeda smulkesnės ir konkretesnės užduotys. Be to, patirtis rodo, kad metų pradžioje išsikeltus tikslus laikui bėgant išstumia arba užgožia kiti. Todėl...

Daugiau

Arbūzas kitaip

arbūzas

Man regis, daug kam taip būna – karštomis, tvankiomis vasaros dienomis nesinori nieko. Na, beveik nieko, nes šaltas, gaivus arbūzas vos jį prariekus išnyksta tiesiog akyse, paskui save palikdamas tik sėklų juodulius. Nepažįstu žmogaus, kuriam...

Daugiau