Japonijos virtuvė gali pasiūlyti daug ir įvairių patiekalų, bet mane ypatingai žavi vadinamieji donburi. Tai tiesiog virti apvaliagrūdžiai ryžiai, karūnuoti kuo tik nori – vištiena, jautiena, kiauliena, žuvimi, daržovėmis… Galimybės neribotos!…
Kepti makaronai su vištiena daržovėmis | Yakisoba
Žinot, kai nėra laiko ir energijos ilgai kažką troškinti arba kepti orkaitėje, visada išsitraukiu savo kinišką keptuvę (wok) ir suraitau kokį ryžių arba makaronų patiekalą su traškiomis daržovėmis. Vienas mėgstamiausių…
Vištiena su svogūnais ir obuoliais
Nors man šis receptas dvelkia rudeniu (kvapnūs obuoliai, švieži svogūnai, ryškaus skonio sidras), kas sako, kad rudeniškų patiekalų nevalia valgyti ankstyvą vasarą, kai termometro stulpelis vangiai perkopia 16 laipsnių padalą?…
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu
Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne…
(Ne) piemenų pyragas
Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage…
Jautienos troškinys su stautu
Kai rytais vedžioju šunėką, lauke jau kvepia pavasariu. Oras kitoks – lengvesnis, gaivesnis. Paukščiai parke gerkles laido. Ant krūmų pumpurai po truputį lenda. A, atsidūstu, tuoj pavasaris. O ankstyvas pavasaris,…