*Įkvepia* Oho! Beveik keturi mėnesiai! Šita kūrybinė krizė kaip reikiant užsitęsė. Bet bandykim grįžti prie einamųjų reikalų. Iš lėto. Visą pavasarį neturėjau nė menkiausio noro ne tik kad ką nors…
Saldžiųjų bulvių salotos su graikiniais riešutais
Arba, kaip aš mintyse praminiau, rudens derliaus salotos. Labai paprastos ir lengvai pagaminamos, skirtos toms dienoms, kai reikia greitai, bet maistingai. Tai puikūs darbo dienos pietūs arba potreniruotinis užkandis. Tiks…
Kepta žuvis su sojų padažu
Pastebėjau, kad labai daug receptų iki šito tinklaraščio eina ilgai. Kaip per kokius kalnus ir dykumas. Kad ir šita žuvis. Išbandžiau – patiko, dar šį tą pataisiau… ir nuo žiemos…
Korėjietiškas garuose virtas omletas | gyeran jjim
Šiltas balandžio šeštadienio vakaras. Sėdime su prieteliumi sausakimšoje užeigoje Džondžu, Pietų Korėjos mieste, garsėjančiame gastronomine kultūra ir ryžių vynu, vadinamu makgeolli. Jis drumstas, skoniu šiek tiek primena sidro ir sakės mišinį…
Aštrus tofu troškinys
…arba beveik mapo tofu! Mapo tofu – tai toks aštrus sičuanietiškas patiekalas. Vis norėjau jį atkurti, bet nelengva Lietuvoje rasti autentiškų kinų virtuvės pagardų, todėl šis receptas kitoks – sulietuvintas…
Makaronai su sezamų padažu
Sezamas – puiki sėkla. Gausi naudingųjų medžiagų, o pakepinta įgauna labai malonaus riešutiškumo. Mano spintelėje visada yra kepintų sezamų sėklų – visada! Beriu aš jas įvairiausiomis progomis – ir ant…