Užsienyje ramenai jau ne vienus metus karaliauja tarp madingiausių patiekalų. Tie, kurie šio patiekalo nemėgsta (o tokių, man atrodo, ne taip ir mažai) tokio fenomeno nesupranta, bet pagalvojus suprasti nesunku:…
Japoniški sumuštiniai su kiaušiniais | tamago sando
Va! – sakysit. – Tik neseniai rašė apie kvietinių produktų atsisakymą, o dabar receptas su sumuštinių duona! Bet juk kartais galima! O ir paprastąją duoną visada galima keisti naudingesne, pvz., viso grūdo…
Troškinta kiauliena su ryžiais | Lu rou fan
Apie taivanietišką troškintą kiaulieną su ryžiais (lu rou fan) sužinojau prieš porą metų. Na, tiesiog sužinojau, kad yra toks patiekalas, kad Taivane jį valgo – daugiau nieko ir nenutuokiau. Todėl…
„Palaidi“ sušiai | Chirashizushi
Man patinka gaminti valgyti (akivaizdu, antraip šito tinklaraščio nė nebūtų). Labai. Bet kai gamini po tris kartus per dieną, anksčiau ar vėliau tai įgrįsta. Tokiomis dienomis ir žvalgausi kuo greičiau,…
Keksiukai su brokoliais
Net nežinau, kaip pristatyti šituos keksiukus. Kepiniai tiems, kurie nori bet kokiomis priemonėmis priversti artimuosius valgyti daržoves? Neva, žiūrėk, keksiukas. Žmogus nieko neįtardamas prakanda, o ten – cha cha, išdūriau,…
Ryžiai su jautiena ir kiaušiniais | Gyudon
Japonijos virtuvė gali pasiūlyti daug ir įvairių patiekalų, bet mane ypatingai žavi vadinamieji donburi. Tai tiesiog virti apvaliagrūdžiai ryžiai, karūnuoti kuo tik nori – vištiena, jautiena, kiauliena, žuvimi, daržovėmis… Galimybės neribotos!…