Sako, kelionės keičia žmones. 2,5 mėnesio Azijoje mane tikrai pakeitė – grįžau vėl gerdama kavą, nutraukusi bene ketverius metus trukusią abstinenciją. Jei Taivane išragavau įvairiausias pieniškas arbatas, tai nukakus į…
Purios bandelės su cinamonu
Ką daryti, jei vieną rytą pabundi svajodamas apie purias, kvepiančias sviestines bandeles su cinamonu? Žinoma, imti ir jų išsikepti! Toji svajonė, atvedusi iki šio recepto, gimė gana netikėtai. Kažkada jau…
Korėjietiškas garuose virtas omletas | gyeran jjim
Šiltas balandžio šeštadienio vakaras. Sėdime su prieteliumi sausakimšoje užeigoje Džondžu, Pietų Korėjos mieste, garsėjančiame gastronomine kultūra ir ryžių vynu, vadinamu makgeolli. Jis drumstas, skoniu šiek tiek primena sidro ir sakės mišinį…
Japoniškas omletas su ryžiais | omurice
Prieš kelerius metus internete pasklido vaizdo įrašas apie tobulą japonišką omletą su ryžiais. Jame matyti, kaip šefas purų omletėlį įpjauna, šis išsiskleidžia ir meiliai apgobia lėkštėje pūpsančius kepintus ryžius. Tikra…
Sumuštiniai su rūkyta skumbre
Skaniausia rūkyta žuvis… Ne, ne Klaipėdoj ir ne pamary, o iš kuklios, savadarbės mano tėčio rūkyklos Marijampolėje. Nežinau, kaip jam pavyksta, bet tėčio rūkyti karpiai kaskart būna mmm… kokie gardūs….
Kiniška aštriarūgštė sriuba | suan la tang
Aštriarūgštę sriubą (angl. hot & sour soup) rastume daugelio kiniškų restoranų valgiaraštyje, net ir čia, Lietuvoje. Sykį valgiau tokios -rūgštės sriubos, kad po to parą skrandį skaudėjo. Todėl ilgą laiką…