Nesu grybautoja. Neskiriu grybų (na, populiariuosius skiriu, bet tik tiek), todėl į mišką leidžiuosi lydima tik patikimos draugijos – tėčio arba prieteliaus. Tokios išvykos metu aš daugiau žioplinėju, gėriuosi mišku, ganau…
Sriuba be recepto
Taip, tikrai teisingai perskaitėte – šįkart apie sriubą be recepto. Kodėl? Nes vertinu galimybes improvizuoti virtuvėje atsižvelgiant į šaldytuvo turinį. Sakysit, tokiais atvejais ir troškinys tinka, bet aš atremsiu: daug įdomiau nei…
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu
Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne…
Pyragėliai su vištiena
Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie…