Nicos salotos

Lietingą, šaltą ir niūrų vakarą pamėginau sugrąžinti šiltą ir saulėtą Nicą. Deja, žalių šparaginių pupelių neturėjau, tačiau puikiai tiko ir geltonos. Sugrįžti į atostogas taip pat pavyko – namuose tapo dar šilčiau ir jaukiau.

Nicos salotos

4 sočioms porcijoms reikės:

1 nedidelės gūžės salotų
3–4 vidutinio dydžio pomidorų
3 kietai virtų kiaušinių
3 vidutinio dydžio virtų bulvių
geros saujos apvirtų šparaginių pupelių
1 nedidelio raudonojo svogūno
poros ančiuvių
konservuoto tuno (tikrai nežinau kiekio – kroviau nuo širdies iš didelės skardinės)
jei norisi – žalių arba juodų alyvuogių

Užpilui:

1 nedidelės citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių raudonėlių
1 valgomojo šaukšto bazilikų
juodųjų pipirų, druskos
1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių

Šitas salotas geriausia paruošti iš anksto: išvirti bulves, kiaušinius ir šparagines pupeles. Tada reikėtų paruošti užpilą: sumaišyti visus ingredientus, druskos kiekį reguliuoti pagal skonį. Aš iš pradžių maniau, jog būsiu padauginusi citrinos sulčių. Tačiau kai užpilas įsigėrė, per rūgštu nebuvo. Tada bulves ir šparagines pupeles apvoliojau dalimi užpilo ir palikau kurį laiką pastovėti, kad įsigertų. Į tą laiką suplėšiau salotų lapus, supjausčiau skiltelėmis pomidorus, plonomis riekelėmis svogūnus, suketvirčiavau kiaušinius, atidariau tunų skardinę ir susmulkinau ančiuvių filė. Na, o tada metas viską sudėti į vieną lėkštę, apipilti likusiu užpilu ir truputį palaikyti. Alyvuoges dėjome tik prieš pat valgydami, tad jų nuotraukose nematyti.

Buvo skanu.. ir sotu. Nors mano po miškus bėgiojęs vyras sukirto dvigubą porciją.

Nicos salotos

Receptas adaptuotas pagal Simply Recipes ir pačioje Nicoje valgytas salotas.

2 comments

  • Rasa parašė:

    sveika, šiemet valgiau labai skanias Nicos salotas Arlyje. Grįžusi pati bandžiau pasidaryti, turėjau visus ingredientus, bet lietuviškos salotos kažkaip netiko – buvo kartokos ir kietos, kažkokios negyvos.

    Užtat išmokau virti kiaušinius Nicos salotoms, kad būtų reikiamos konsistencijos.

    Dalinuosi žiniomis:):

    Reikia kiaušinius įdėti į šaltą vandenį ir kai užvirs virti 1minutę. Paskui išjungti ugnį ir palikti virti dar 4 min. Paskui 3 minutes palaikyti šaltame vandenyje ir nulupti.

    Tikrai nei per minkšti, nei per kieti, patys skaniausi:)

  • igne parašė:

    Rasa, ačiū tau už patarimą :) Būtinai prisiminsiu ir pritaikysiu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *