duona su parmezanu

Duona su parmezanu ir alyvuogėmis

Buvau primiršusi sekmadieninį duonos kepimą. Bet štai atsigavau po žiemos švenčių ir vėl panižo rankos. Vieną sekmadienį kartojau duoną su saulėje džiovintais pomidorais. O šią savaitę net dukart (pažadas yra pažadas) kepiau duoną su parmezanu ir alyvuogėmis. Pikantiška, išskirtinio skonio, puiki duona – ją galima valgyti ir vieną arba tik su lengvutėmis salotomis. Niam!

Vienam gana nemažam kepalui reikės:

50 g mielių
100 g sviesto
300 ml pieno
600 g miltų
žiupsnio druskos
100 g šviežiai tarkuoto parmezano
100 g juodų iškaulintų alyvuogių
1 valgomojo šaukšto raudonėlio
1 plakto kiaušinio

Mieles sutrupiname. Puode išlydome sviestą, įpilame pieną, išmaišome ir pašildome. Sutrupintas mieles užpilame sviesto ir pieno mišiniu, gerai gerai išmaišome iki vientisos tekstūros.

Atskirame inde sumaišome miltus, druską, tarkuotą parmezaną, alyvuoges, raudonėlį. Šį mišinį užpilame sviesto, pieno ir mielių lydiniu. Suminkome tešlą. Indą su tešla uždengiame ir paliekame pusvalandį iškilti.

Paruošiame kepimo formą: arba išklojame kepimo popieriumi, arba ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Tešlą padaliname į tris apylyges dalis ir supiname pynutę. Ją įdedame į kepimo formą. Išplakame vieną kiaušinį ir tuo plakiniu ištepame paruoštą tešlą. Būsimą duonelę dar paliekame pakilti 30 minučių. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

Duoną kepame 40 min. arba tol, kol pluta tampa gražiai auksinė.

duona su parmezanuTiesą sakant, tešlos išeiga ganėtinai didelė. Tad, jei nedaug valgytojų, siūlau mažinti ingredientų kiekį. Geriau jau porą kartų per savaitę išsikepti šviežios duonelės. Tuo labiau, kad šią itin nesunku paruošti ir trunka neilgai. O duona itin skani ir ypatinga. Kai pirmąkart kepiau, tai valgiau ir valgiau. Tiesa, jau minėta duona su džiovintais pomidorais man pasirodė universalesnė, bet ši tikrai verta išmėginti.

Recepto šaltinis: Wypieki ze smakiem.

4 comments

  • duonosirzaidimu parašė:

    Kaip mane vilioja tokie duoniniai kepiniai, nemoku apsakyt!
    Kada nors susikaupsiu (gal net si menesi – sukryziuoju pirstus) ir bandysiu.

  • igne parašė:

    Patikėk, pakanka vieną kartą prisiruošti.. O po to vis lengviau, vis smagiau, vis daugiau idėjų pradedi ieškoti :) Tad linkiu susikaupti ;)

  • Jurgita parašė:

    labas ,skani duonele iskepe ,kiek keistoko skonio ,manau del surio.

  • Ignė parašė:

    Taip, parmezanas suteikia įdomų skonį tai duonelei. Ir, manau, gana įdomią tekstūrą… Reikės kada jos vėl išsikepti :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *