Vieną dieną mano virtuvėje pakvipo skrudinamais riešutais. Sukausi išsijuosusi, nes staiga pasiilgau tokio, regis, paprasto, bet nepaprastai gardaus užkandžio. Pikantiški ir šiek tiek aštrūs anakardžių riešutai – jau seniai pamėgta tradicija mūsų namuose, o štai karamelizuoti migdolai – pakankamai naujas atradimas.
Reikės:
Anakardžiams:
200 g anakardžių
1–2 v. š. sviesto
po 1/2 a. š. druskos ir maltų juodųjų pipirų
1 a. š. maltų kuminų
1/4–1/2 a. š. maltų aitriųjų paprikų
Sviestą ant nedidelės ugnies išlydome keptuvėje, ten suberiame riešutus ir kepiname, kol švelniai apskrunda. Tada nukeliame nuo ugnies ir įmaišome visus prieskonius. Atvėsiname ir mėgaujamės.
Migdolams:
200 g migdolų
50 g cukraus
šiek tiek vandens
žiupsnelio druskos ir maltų aitriųjų paprikų
Sudedame migdolus į keptuvę arba prikaistuvį, suberiame cukrų ir įpilame šiek tiek vandens. Persistengti nereikėtų – pakaks, kad riešutai sudrėks ir cukrus juos tolygiai padengs. Dedame indą ant ugnies ir kaitiname, o kaitindami nuolat maišome, kol susidarys karamelė. Prieš pat migdolams pradedant karamelizuotis įberiame žiupsnelį druskos, šiek tiek maltų aitriųjų paprikų ir gerai išmaišome. Paskirstome riešutus ant kepimo popieriaus, kad vėsdami nesuliptų. Ragaujame.
Nereikia nė nesakyti, kad tokia riešutų porelė prašyte prašosi būti valgoma. Anakardžiai maloniai aštrūs ir sūroki, o migdolai, žinoma, saldūs, su subtilia aitriųjų paprikų teikiama šiluma. Tai puikūs užkandžiai, kuriuos kramsnojant labai sunku sustoti.
Receptų šaltiniai: delicious. magazine, 2009 m. lapkričio mėn. numeris ir Howcast.com