Šita lengva pomidorų sriuba – tikra tinginio svajonė.

Aš tikiu, kad kiekviename mūsų slypi tinginys. Kartais jis miega ir gyventi netrukdo – tada galiu kad ir pusdienį sukiotis virtuvėje. Bet būna dienų lyg tyčia, kai tingisi net pirštą pakrutinti. O valgyti juk norisi! Tokiomis dienomis, kad nereikėtų tinginio ašaromis sriubos sūdyti, aš verdu paprastą pomidorų tyrsriubę. Jokių įmantrybių, vos keli šmaukštelėjimai peiliu, ir sriuba jau garuoja lėkštėje, jau kviečia išvalgyti ją iki paskutinio šaukšto.

4 porcijoms reikės:

1 didelio indelio konservuotų pomidorų be odelės (geriausia – smulkintų)
1–2 skiltelių česnako
1 nedidelio svogūno
juodųjų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 l daržovių arba vištienos sultinio
žiupsnelio bazilikų (šviežių arba džiovintų)

Jei turite smulkintų konservuotų pomidorų, galėsite beveik nieko nedaryti. Pakaks skardines atidaryti, o česnako skilteles ir svogūną susmulkinti. Jei pomidorai nesmulkinti, pirmiausia juos gana stambiai supjaustome. Puode, kuriame virs sriuba, įkaitiname alyvuogių aliejų ir apkepame svogūną. Kai jis tampa skaidrus, puodan keliauja ir česnakai. Viską dar minutę dvi pakepiname, ir suverčiame pomidorus. Juos 12–15 min. troškiname, paskui suberiame bazilikus (jei švieži, juos prieš tai sukapojame) ir juoduosius pipirus. Išmaišome, patroškiname dar porą minutėlių ir pomidorų masę užpilame sultiniu. Sriubą užviriname ir paverdame kelias minutes. Jei trūksta (ir norisi), įberiame šiek tiek druskos. Viskas! Pilame į lėkštes, paraikome čiabatos ir pietaujame!
Pomidorų tyrsriubė
Sriuba aromatinga, lengva, gaiviai rūgšti. Jei norite, galite kartu su svogūnais pakepinti pusę aitriosios paprikos ankšties, tada sriuba bus aštresnė, labiau šildys. Beje, sriuba dar skanesnė kitą dieną.
Pomidorų tyrsriubė