Man patinka penktadieniais nevalgyti mėsos. Ne visada, aišku, tai pavyksta. Bet išankstinė nuostata, kad turiu sugalvoti ką nors nemėsiško padeda paįvairinti meniu. Okei, okei, pica – anoks paįvairinimas. Bet ji buvo valgyta penktadienį. Tad kažkokia sąsaja yra…

Įdarui ant anksčiau aprašyto ruginio pagrindo (ar kito) reikės:

4 svogūnų

2-3 v. š. alyvuogių aliejaus

50 ml balzamininio acto

druskos, pipirų

250 g mocarelos

juodųjų alyvuogių

50 g parmezano

Pasiruošiame norimą picos pagrindą. Nuluptus svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame svogūnus 10 min. Tada juos pagardiname balzamininiu actu, druska ir pipirais. Gerai išmaišome.

Ant iškočiotos tešlos klojame svogūnus, išdėliojame supjaustytą ar suplėšytą mocarelą ir alyvuoges. Pastarųjų geriausia dėti tiek, kiek norisi. Tarkime, mes labai mėgstame alyvuoges, tad jų negailėjau.

Picą kepame kol tešla apskrunda, o mocarela išsilydo. Išimtą picą apibarstome tarkuotu parmezanu.

Skanu! Pikantiška, trašku… Greitai ir paprastai paruošiama, be to, nereikia ypatingų ingredientų.

Recepto šaltinis: Wypieki ze smakiem