Kiniška sriuba su pievagrybiais

Nors recepto pavadinime yra žodis „kiniška“, aš noriu patikslinti – tai viso labo improvizacija azijietiška tema, o kiniška ji bus tiek, kiek kiniški bus makaronai, kuriuos naudosite. Tinka bet kokie – ir ryžių, ir sojų. Tik svarbu juos paruošti pagal instrukcijas ant pakelio ir, jei nurodyta, būtinai nuplauti, antraip makaronai sulips į beformę masę. Tai, kaip man patinka, paprastas greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tiksiantis lengviems pietums arba kaip įžanga vakarienei.

4 porcijoms reikės:

~1 l vištienos arba daržovių sultinio
8–9 didelių pievagrybių
~1/2 sojų arba ryžių makaronų pakelio
kelių svogūnų laiškų su galvutėmis
2–3 v. š. sojų padažo
maltų juodųjų pipirų

Užkaičiame sultinį. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome riekelėmis. Sudedame į indą, užpilame sojų padažu, pabarstome pipirais ir išmaišome. Svogūnų laiškus su galvutėmis nuplauname ir supjaustome žiedeliais. Paruošiame makaronus taip, kaip nurodyta ant pakelio, o nukoštus sukarpome žirklėmis. Į verdanti sultinį suberiame pievagrybius ir paverdame 5 minutes. Tada sudedame makaronus ir smulkintus svogūnų laiškus, šiek tiek pakaitiname ir galime tiekti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skonis švelnus, norintys gali pagalvoti, kaip jį paaštrinti, galbūt įkrėsti šaukštelį aitriųjų paprikų pastos. Bet net ir be papildomo užtaiso ši sriuba skani, pikantiška. Ji neapsunkins ir nemigdys, priešingai – skrandį tikrai tonizuos!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Recepto šaltinis – „Greitai, lengvai, skaniai“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *