keksas su aguonomis

Keksas su aguonomis ir vyšniomis

Patiekalas, ypač tas, neplanuotas, spontaniškai gimęs arba reikalaujantis daugiau dėmesio ir laiko, man tarsi terapija. Minkant duonos tešlą arba trinant sviestą su cukrumi išnyksta rūpesčiai, varginančios mintys ir išorinis pasaulis. Lieki tu ir tai, kas gims. Panašus jausmas apima tik mokantis šokti, kai tik išėjusi po 1,5 valandos tango-salsos-valso-rumbos suprantu, kad nė minutės negalvojau apie nieką kitą, išskyrus žingsnius ir partnerį. Užtatai dažnai mėgstu apsidirbusi darbus imtis kokio kepinio: duonos, pyrago ar kekso…

Reikės:

200 g sviesto arba margarino
3 kiaušinių
100 g cukraus
200 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
4 v. š. aguonų
šiek tiek vyšnių (aš naudojau naminę vyšnienę)
cukraus pudros pabarstyti (nebūtina)

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purios vientisos masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Tada suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

Į kepimo formą dedame beveik visą tešlą, paliekame kokį ketvirtį. Į jį įmaišome aguonas. Kepimo formoje esančioje tešloje padarome griovelį, į kurį sudedame aguoninę tešlą. Ant viršaus užtupdome vyšnių. Kepame 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje 35-45 minutes. Kadangi man kiekvienąkart išėjo skirtingas kepimo laikas, geriausia pasikliauti senuoju geruoju “įkišk pagaliuką ir pažiūrėk, ar dar limpa” metodu.

keksas su aguonomis

Skanus, sultingas, neįkyriai saldus. Pačio to gerumo keksas.

Receptas iš gaspadine.lt

2 comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *