grikių salotos

Grikių salotos su varškės sūriu ir pomidorais

Vieną dieną, sukdama galvą, ką tokio greito pasigaminti pietums (darbingą dieną nesinorėjo ilgai gaišti prie puodų), prisiminiau kažkur spintelėje užkištą kuskusą. O, galvoju, tobula – kuskusas, varškės sūris, keli pomidorai ir gal viena kita alyvuogė… Viską susiruošiau, atsidariau spintelę ir supratau, kad jokio kuskuso nebus, nes aš jį jau kažkada sunaudojau. Kam – nelabai ir pamenu, bet skardinė tuščia… Ką daryt? Pilvas jau gurgia, alkanos prieteliaus akys kaltinamai į mane žvelgia. Metas suktis iš padėties.

Tiesą sakant, tokios įtampos akimirkos virtuvėje man visai patinka, nes priverčia mąstyti plačiau. Aš ir sumąsčiau – kuskusą pakeičiau grikiais. Tas iš reikalo gimęs derinys man taip patiko, kad kitąsyk grikių salotos jau tyčia atsirado ant stalo. Galiausiai nusprendžiau receptu pasidalinti ir tinklaraštyje.

grikių salotos

Receptas paprastas ir lankstus. Labiausiai man patinka salotose išryškėjantis varškės sūris, todėl siūlyčiau rinktis tokį, koks jums tikrai labiausiai patinka.

2 porcijoms reikės:

200 ml nevirtų grikių
poros saujų įvairių vyšninių
pomidorų
~150 g rūkyto arba kepto varškės sūrio
saujelės petražolių
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal
skonį

Pagal instrukcijas ant pakelio išvirkite grikius. Patariu virti trumpiau, nei nurodyta, kad kruopos būtų tvirtos, al dente. Iš suzmekusių kruopų salotų nepagaminsi.

Išvirusius grikius perplaukite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.

Tuo tarpu pomidorus supjaustykite ketvirčiais, varškės sūrį – kubeliais. Susmulkinkite nuskabytus petražolių lapelius.

Viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi, nepamiršdami įberti druskos ir pipirų. Viskas! Grikių salotos paruoštos.

grikių salotos

Paprastutis receptas, atviras interpretacijoms. Manau, visai mielai į draugiją įsipaišytų smulkinti saulėje džiovinti pomidorai arba alyvuogės. Nepamaišytų ir česnako nata. Be to, galima bandyti išryškinti riešutines grikių natas ir įdėti kapotų kepintų lazdynų riešutų.

grikių salotos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *