Būna, užplūsta karščiai. Kartais vidury vasaros. Kartais – gegužę. Aš karščio nekenčiu, man geriau gaiva ir vėsuma. Taigi kai naktimis sunku užmigti (juk žinot, kaip būna: apsiklojus karšta, nusiklojus nejauku),…
Tunų padažas
Vos pavilkdami kojas grįžtate namo… po darbo, mokslų, treniruotės ar kitos alinančios veiklos. Rakinant duris pilvas jau burzgia, reikalaudamas aukos. Jūs jį raminate: tuoj, tuoj, pakentėk minutėlę. Nusispiriate batus, numetate…
Rizotas su pankoliais
Pamaniau, reikia gyvenime permainų ir… nusipirkau pankolių. Vis matydavau juos tūnančius parduotuvių lentynose, vis pastebėdavau receptus su jais, bet niekada nenusipirkdavau. Ir tik pradėjusi pjaustyti prisiminiau, kodėl kažkada neatmenamais laikais…
Jautienos didkepsnis su česnakiniu padažu
Nesugalvoju pratarmės šitam nuostabiam dalykui. Mėsa. Jautiena. Kam patinka – pusžalė. Sultinga. Ir švelnus česnakinis padažas. Mouthwatering. 4 porcijoms reikės: 4 norimo dydžio 2-3 cm storio jautienos kepsnių 1 nedidelio…
Vyne virti vėžiai
Man vis dar šiek tiek sunku patikėti, kad prieš gerą pusmetį apsėdusi mintis “kai bus sezonas, išsivirti vėžių” pavirto vakariene. Mat būna, prisigalvoju ko nors, pamirštu, neįvykdau… O šįkart pasisekė…
Pica su svogūnais ir alyvuogėmis
Man patinka penktadieniais nevalgyti mėsos. Ne visada, aišku, tai pavyksta. Bet išankstinė nuostata, kad turiu sugalvoti ką nors nemėsiško padeda paįvairinti meniu. Okei, okei, pica – anoks paįvairinimas. Bet ji…