Šitie blynai prasidėjo nuo… alaus. Seniai seniai (turbūt pernai) gurkšnojom vieną tokį puikų alų (apie jį įrašo pabaigoje). Jis maloniai dvelkė kava ir aš užsisvajojau… Apie lėtą lėtą sekmadienio rytą,…
Skanios dovanos: krekeriai ir pesto padažas
Sakysit, šitas įrašas turėjo pasirodyti dar prieš Kalėdas, dabar gi šaukštai po pietų, dovanos išdalytos, šventinės antys iškeptos ir suvalgytos! Girdžiu aš šiuos skundus, girdžiu, bet Puodas ne veltui pastaruosius…
Moliūgų duona
Tas rudens didenybė moliūgas dažnai būna vienu ypu sunkiai įveikiamas. Na, užauga jie dideli, nors tu ką. Iškepi pyragą, išverdi sriubos, kokį troškinį prasuki, net vyrui alui virti dalį atiduodi……
Riešutai – saldūs ir aštrūs
Vieną dieną mano virtuvėje pakvipo skrudinamais riešutais. Sukausi išsijuosusi, nes staiga pasiilgau tokio, regis, paprasto, bet nepaprastai gardaus užkandžio. Pikantiški ir šiek tiek aštrūs anakardžių riešutai – jau seniai pamėgta tradicija…
Moliūgų pyragas
Sezoniniai ingredientai man labai patinka. Na, kai kokio nors vaisiaus arba daržovės gali gauti tik labai ribotą laiką. Lauki visus metus, atsivalgai ilgam ilgam ir vėl lauki… Mano prietelius taip…
Kepti pomidorai su kuskuso salotomis
Ne kartą esu girdėjusi ir skaičiusi nusiskundimų, kad Lietuvos vyrams, norint sočiai pavalgyti, būtinai reikia mėsos. Neva diena be kotletų ir karbonadų – ne diena. Aš tokias kalbas išgirdusi visada…