Pamenu, kai visi pradėjo masiškai vykti į Tailandą, aš purkštelėjau ir tariau sau: Jau geriau į Vietnamą! Viena, buvo principo reikalas svajoti kitaip nei visi (Tailando vis dar nemačiusi); antra,…
Darbostogos – būdas ilgai keliauti ir nebankrutuoti
Atostogos… Smagu išlėkti kelioms dienoms arba net savaitėms, pamiršus buitinius ir darbinius rūpesčius. Tačiau apetitas didėja bevalgant, ir anksčiau arba vėliau užsimanai tas savaites paversti mėnesiais. Širdis su užsidegimu sako…
Singapūro maistas – skirtingų kultūrų samplaika
Kino ekrane stebėdama panoraminius Singapūro vaizdus ir pagrindinius filmo Crazy Rich Asians veikėjus, entuziastingai besirenkančius gatvės maistą, jau žinojau, kad antrąjį nuotykį toli nuo namų užbaigsiu būtent šioje Pietryčių Azijos…
Viso salos magija
Saulei pamažu kopiant iš už kalvų viršūnių aš irgi kopiu aukštyn. Takeliai, virš Viso miestelio vinguriuojantys viršūnėn, siauri, apsupti dygių žolių, braižančių man blauzdas, bet braunuosi pirmyn, nes trokštu į…
Dalmatijos virtuvė: pusiaukelė tarp Italijos ir Balkanų
Burekas su sūriu, pardavėjos įdėtas į popierinį maišelį, šildo rankas. Išėjusi iš kepyklėlės pamažu žingsniuoju Viso gatvėmis ir atsikandu kepinio. Pajuntu trapią tešlą, riebų sūrų įdarą, ir laikas sustoja. Kramtau…
Kaip suplanuoti maisto atostogas
Jau senokai ruošdamasi į kelionę maisto reikalų nepalieku atsitiktinumui. Pakako man vidutiniškų valgymo patirčių ar pusbadžiu praleistų atostogų svetimame mieste. Juk norisi, kad metas, praleistas negaminant, būtų kuo malonesnis. Be…