Ruduo Lietuvoje dažnai būna… na, švelniai tariant, niūrokas. O kas geriau praskaidrintų sunkių pilkų debesų slegiamą dieną, jei ne ryškiaspalvis kepinys? Morkos šiam skanėstui padovanos gražią spalvą, o prieskonių mišinys – šildančių natų.

Reikės:

2 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų (kitaip tariant, maždaug 9–10 vidutinio dydžio morkų)
1 stiklinės cukraus
2-2,5 stiklinių miltų
1 v. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. cinamono
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių
0,5 a. š. malto imbiero
1 pakelio vanilinio cukraus
3 kiaušinių
125 g sviesto

Morkas smulkiai sutarkuojame bulvėms skirta trintuve, apibarstome cukrumi, išmaišome ir padedame į šalį 15–20 min. Tarkuoti siūlau bulvių tarkavimo mašina, jei tik tokią turite, – sutaupysite ne tik laiko, bet ir nutarkuotų krumplių. Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniais iki vientisos masės. Suberiame tarkuotas morkas ir, nuolat maišydami, pamažu beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai tešla tampa pakankamai tiršta (panašiai kaip tešla obuolių pyragui), suberiame visus prieskonius, gerai išmaišome ir sukrečiame į aliejumi išteptą kepimo skardą. Kepame 30–40 min. 200 °C temperatūroje.

Morkų pyragas

Rezultatas – prakvipę namai ir minkštas purus pyragas. O dar su ledais… nuodėmingai skanu.

Morkų pyragas