Gyvenime reikia vadinamųjų cheat days, kai valgai ir darai tai, ką nori. Mes ir taip valdomi pačių susigalvotų ir kitų primestų taisyklių, todėl kartais būtina jas paleisti pavėjui ir visą dieną prasivolioti lovoje. Arba peržiūrėti visą serialo sezoną beveik nepakeliant užpakalio nuo sofos. Arba suvalgyti kalną spurgyčių, va tokių švelnių kaip bučiniai. Patikėkit, kitą dieną vėl bus jėgų kovoti su vėjo malūnais, nevalgyti po 18 val. arba nubėgti 10 km. Bet tą išimties dieną leiskim sau daugiau. Tik prieš tai reikės pastovėti prie viryklės.
~30 rikotos bučinukų reikės:
200 g rikotos
2 kiaušinių
75 g miltų
1 v. š. miltelinio cukraus
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
1/2 a. š. vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
augalinio aliejaus kepti
cukraus pudros pabarstyti
Rikotą ir kiaušinius išsukame iki vientisos masės, supilame cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, druską, kepimo miltelius ir miltus ir gerai išmaišome. Keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų (įpilame jo maždaug 2 cm, nepagailime). Kai jau manysite, jog aliejus pakankamai įkaitęs, įkrėskite į jį šiek tiek tešlos – ji turėtu kaipmat pradėti skrusti. Arbatiniu šaukšteliu formuojame tešlos gumulėlius ir kepame kol apskrunda – iš pradžių vieną pusę, po to kitą. Kepdami bučinukai išsipūs. Ir kepti geriausia po 5–6 vienu metu, antraip nespėsite vartyti. Iškepusius bučinukus padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tada sudedame į lėkštę, pabarstome cukraus pudra… ir stebimės, kodėl tie rikotos bučinukai taip greitai tirpsta burnose.
Recepto šaltinis – Nigella.com
super-nerealūs bučinukai. labai patiko :)
Smagu, kad patiko :) Aš antrąkart neseniai dariau. Deja, padauginau kepimo miltelių :/ Bet pasižadu sau dar ir dar juos gaminti.
superinis receptukas,reikės išbandyti.
Tikrai labai geras receptukas! Paprasta ir skanu be galo :)
ismeginau si receptuka, gal ir butu visai neblogai, jei ne tas riebumas, man jie per riebus gavos :/ nors ir ant serveteles dejau iskeptus…
Inga, net nežinau ką patarti – man visai padėjo tas nuvarvinimas riebalų. Deja, be aliejaus nebus bučinukų :) gal mėginti mažesniame kiekyje kepti? Arba į labai labai įkaitintą dėti, tada mažiau gerias aliejus.
super :) ačiū už receptą, tikrai labai skanu.
Na nežinau, tiek puoliau šįryt gaminti, nes turėjau ricottos, bet nenudžiugino skonis, o ir riebalai labai smarkiai jautėsi, kai atvėso variantas pasitaisė :) Bet nors pabandžiau :)
Laura, kuo karštesnis aliejus, tuo mažiau riebalų įsigeria. O iškeptus visada pravartu dar nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio. Šiaip jau atvėsę šie kepinėliai ir yra skaniausi :)
Labai skanūs bučinukai, burnoje tirpsta.