Šiuo metu labai norėčiau, kad vietoje nuotraukų galėčiau pasidalyti… aromatu. Šitie makaronai su sezamų aliejumi kvepia taip skaniai, kad juos fotografuojant seilė be perstojo tįso. Gal ne visus taip žavi sezamų aliejaus kvapas, bet man jis yra vienas maloniausių.
Yra toks serialas The Good Place. Ir jei jūs jo dar nežiūrėjote, nesuprantu, ką veikėte??? Vienoje serijoje buvo iškeltas klausimas: kaip turėtų kvepėti rojus (t. y. vieta, į kurią po mirties patenka gerieji žmonės; nemaišyti su krikščioniškuoju rojumi). Žodžiu, kiekvienam veikėjui jis kvepėjo vis kitaip: tai šviežiais beigeliais, tai kažkuo primenančiu maloniausias akimirkas žemėje. Tąsyk susimąsčiau, kaip kvepėtų mano rojus. Ir atsakymas toptelėjo begaminant: sezamų aliejumi. Visų pirma, kepintų sezamų aliejumi, tuo sodriu ir tamsiu ir kaskart mane apsvaiginančiu. Bet tiktų ir paprastas sezamų aliejus, pasižymintis kreminiu riešutišku aromatu.
Taigi, gamindama šiuos makaronus visai netyčia nusikėliau į savo asmeninį rojų.
Na, o receptas šis paprastas. Talpinu jį daugiausia sau, kad atsiminčiau ir galėčiau lengviau pasiekti. Tinka šie makaronai ir kaip greitas užkandis, ir kaip garnyras prie kažko sotesnio, pvz., daržovių stir-fry arba keptos žuvies.
2 porcijoms reikės:
2 porcijų makaronų, pvz., ramenų, kiaušininių arba tiesiog spagečių
1 česnako skiltelės
1 cm šviežio imbiero
60–80 ml sezamų aliejaus
smulkintų laiškinių svogūnų (nebūtinai)
žiupsnio druskos vandeniui pasūdyti
Česnaką ir imbierą nulupkite ir supjaustykite neplonais griežinėliais.
Sezamų aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį ir įkaitinkite. Kai įkišta medinė mentelė arba valgomoji lazdelė pradės burbuliuoti, sudėkite smulkintą česnaką ir imbierą. Maišydami kepinkite apie 2–3 min. Jei reikia, sumažinkite kaitrą, kad niekas nepridegtų ir aliejus neapkarstų.
Po to nukelkite aliejų nuo kaitros ir kiaurasamčiu išgriebkite česnaką bei imbierą. Jų nebereikės.
Aliejų laikykite šiltai. Pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakelio išvirkite makaronus. Kai išvirs, nukoškite ir sumaišykite su atidėtu sezamų aliejumi. Patiekite apibarstę smulkintais laiškiniais svogūnais.
Receptas pagal The Food of Taiwan.