Ką daryti, jei vieną rytą pabundi svajodamas apie purias, kvepiančias sviestines bandeles su cinamonu? Žinoma, imti ir jų išsikepti! Toji svajonė, atvedusi iki šio recepto, gimė gana netikėtai. Kažkada jau…
Šalta arbata | Kaip Honkonge
Kelionės man patinka todėl, kad įkvepia… gaminti! Šiaip jau gaminti pavargstu, nes dažną dieną darau tai po 3 kartus (darbo iš namų privalumas… ir trūkumas). Ir fantazija išsenka, ir rankos…
Tinginys be laktozės
Mane ir tinginį (na, tą desertinį) sieja kažkoks nepaaiškinamas ryšys. Tikrai nežinau, kada gimė tokia meilė šitam gaminiui, bet ji yra, ji egzistuoja ir aš retkarčiais vis užsimanau tinginio. Gal…
Taivanietiškos agurkų salotos
Birželio pradžioje vykdama į Taivaną apie vietinę virtuvę nežinojau beveik nieko. Na, turėjau sąrašą patiekalų, kurių būtina paragauti, žinojau, kad yra toks smirdintis tofu (jo gryno, beje, taip ir neišdrįsau…
Svogūnų marmeladas
Patinka man, kai namie būna įvairiausių konservų: padažų, čatnių, kimči ir kitokių gėrybių. Jei virtuvėje praleistas pusdienis galiausiai virsta keliais stiklainiais skanėstų, kuriuos reikalui prispaudus galiu panaudoti gamindama valgį, tas…
Vištiena korėjietiškai (dak bulgogi)
Aš jau minėjau, kad korėjiečiai moka elgtis su mėsa. Nesvarbu, jautiena, kiauliena ar vištiena – viskas bus paruošta gardžiai, mėsos niekas neperkeps, iš jos neišsityčios. Bet bene svarbiausia yra marinatas…