Burekas su sūriu, pardavėjos įdėtas į popierinį maišelį, šildo rankas. Išėjusi iš kepyklėlės pamažu žingsniuoju Viso gatvėmis ir atsikandu kepinio. Pajuntu trapią tešlą, riebų sūrų įdarą, ir laikas sustoja. Kramtau…
Kaip suplanuoti maisto atostogas
Jau senokai ruošdamasi į kelionę maisto reikalų nepalieku atsitiktinumui. Pakako man vidutiniškų valgymo patirčių ar pusbadžiu praleistų atostogų svetimame mieste. Juk norisi, kad metas, praleistas negaminant, būtų kuo malonesnis. Be…
Pats sau kepėjas, arba korėjietiškas barbekiu Šiauliuose
Kai rudenį pasklido gandas, kad Šiauliuose atsidarys korėjietiško barbekiu restoranas, mano širdis suvirpėjo. Matot, korėjietiškas barbekiu man labai patinka, ne sykį esu apie jį postringavusi, dalinusis įspūdžiais, net receptą vieną…
Užtariamasis žodis Klaipėdos Rene
Kai prieš ketverius metus krausčiausi iš Vilniaus (ir dar metus kitus po to), draugai ir pažįstami vis klausinėdavo, ar nepasiilgstu to miesto. Visada atsakydavau neigiamai. Tą menkutę nostalgiją, kuri kartais sukyla, sėkmingai…
Klaipėda Gastro 2016
…arba eik ir valgyk, valgyk ir eik. Kai tik feisbuke pasklido žinia, kad ir Klaipėdoje įvyks kulinarinis safaris Klaipėda Gastro 2016, mano širdis uždainavo iš laimės. Viena, myliu Klaipėdą ir noriu, kad…
Kanpai – kąsnelis Azijos Klaipėdoje
Kanpai, azijietiškos virtuvės užkandinė, Klaipėdoje atsidarė visai neseniai, vos prieš kelias savaites. Ir iš karto sužadino mano smalsumą. Mieste jau yra kelios vietos, siūlančios Rytų Azijos kraštų valgių, bet nė…