Taip, šitas patiekalas keistai skamba. Ir keistai atrodo. Ir tikrai nedvelkia aukštąja virtuve. Tai yra patiekalas, kurio pavadinimą perskaitę galbūt kryptelėjote galvą, suraukėte antakius, mintyse pasakėte „kieno kieno troškinys?“. Aš, nepaisydama…
Kalėdiniai sausainiai
Dviejų rūšių (imbieriniai ir meduoliniai) kalėdiniai sausainiai – kasmetinė mano tradicija. Manau, kad šie skanėstai – puiki dovana, mažas, bet prasmingas dėmesio ženklas. Todėl ir kepu juos skardomis skardomis, kol…
Kaspinėliai su šonine, žirneliais ir porais
Makaronų patiekalai mūsų virtuvėje – dažnas svečias. Kartą ar du per savaitę jie būtinai atsiduria ant stalo pagardinti vis kitokiu padažu. Tokius pietus arba vakarienę pagaminu greitai ir paprastai, o…
Keksiukai su kriaušėmis
Keksiukas yra puikus kepinys. Jis gali būti kasdieniškas ir šventiškas, dailiai apteptas glajumi. Gali būti kuklaus, paprasto (bet jokiu būdu ne prasto!) skonio arba pagardintas įmantriausiais priedais. Šiuos keksiukus su kriaušėmis…
Morkų pyragas
Ruduo Lietuvoje dažnai būna… na, švelniai tariant, niūrokas. O kas geriau praskaidrintų sunkių pilkų debesų slegiamą dieną, jei ne ryškiaspalvis kepinys? Morkos šiam skanėstui padovanos gražią spalvą, o prieskonių mišinys…
Pyragas su stautu
Kai pirmąkart iškepiau šį pyragą, man jis patiko. Nebuvau labai susižavėjusi, bet ir neatmečiau kaip niekalo. Bet tąsyk bemaišant tešlą man baigėsi kakava, todėl skonyje stigo šokolado natų. Per trejetą…