Antraštėje tikriausiai reikėtų prirašyti žodelį beveik. Mat Vietname garsiuosius sumuštinius banh mi gamina iš duonos, kuriai kepti naudojamas kviečių ir ryžių miltų mišinys. Taigi, tai nėra visiškai autentiškas receptas. O kiek…
Aštriai rūgšti sriuba su lašiša ir krevetėmis
Vos pradėjus vėsti orams užsimaniau ko nors tiršto ir kvapnaus… Šiek tiek aštraus, šiek tiek rūgštaus ir būtinai būtinai su kokosų pienu. Norėjosi jo sukuriamos šilkinės tekstūros, bet labai ryškaus…
Midijos kongietiškai (Mussels Congolese)
Šitas receptas iki Jūsų (ir manęs) keliavo nei daug, nei mažai, viso labo… beveik penkerius metus. Ir štai, atkeliavo! Panašiai paruoštos midijos mane sugundė Vankuveryje. Kartu sugundė ir šalia padavėjo…
Kepti pomidorai su kuskuso salotomis
Ne kartą esu girdėjusi ir skaičiusi nusiskundimų, kad Lietuvos vyrams, norint sočiai pavalgyti, būtinai reikia mėsos. Neva diena be kotletų ir karbonadų – ne diena. Aš tokias kalbas išgirdusi visada…
Karis su vištiena ir krevetėmis
Karių būna visokių: indiškų, pakistanietiškų, japoniškų, vietnamietiškų, tailandietiškų… Šįkart pakalbėkim apie pastaruosius, kuriuose salsvumo genamas aštrumas veja rūgštumą. Su kiekvienu kąsniu atsiveria vis kitas skonis, kol galva galiausiai apsisuka, o…
Kesadilijos su vištiena
(arba su kuo tik norite). Viskas prasidėjo nuo to, kad aš supykau. O kai supykstu, mane apima niežulys pulti ką nors daryti, kad nebebūtų pikta. Prieš kelias savaites toks motyvuojantis piktumas…