Šitas receptas iki Jūsų (ir manęs) keliavo nei daug, nei mažai, viso labo… beveik penkerius metus. Ir štai, atkeliavo! Panašiai paruoštos midijos mane sugundė Vankuveryje. Kartu sugundė ir šalia padavėjo…
Daugiaryžis su grybais ir pelėsiniu sūriu
Tirštas, kreminis ir aromatingas – kas? Teisingai, daugiaryžis, arba, kaip paprasčiau ir populiariau – rizotas. Šis itališkos virtuvės patiekalas iš pradžių mane trikdė. Ar viską teisingai darau, ar čia ne…
Kreminis vištienos troškinys
Gyvenime vis pasitaiko pokalbių apie metų laikus. Na, kas kam patinka. Man tai vasara, nes tada gimtadienis; Man pavasaris, nes gamta atgyja, gražu; Oi, man irgi tik vasara, patinka karštis. Aš tokiuose…
Svogūnų sriuba
Šita sriuba mūsų namuose jau seniai tapo hitu numeris vienas. Dažną rudenį prietelius, sukdamas ratus virtuvėje, klausinėja: O kada virsi svogūnų sriubos? Jau seniai buvo… Ji ne tik skani, soti,…
Trinta paprikų sriuba
Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui…
Rizotas su pankoliais
Pamaniau, reikia gyvenime permainų ir… nusipirkau pankolių. Vis matydavau juos tūnančius parduotuvių lentynose, vis pastebėdavau receptus su jais, bet niekada nenusipirkdavau. Ir tik pradėjusi pjaustyti prisiminiau, kodėl kažkada neatmenamais laikais…