Antraštėje tikriausiai reikėtų prirašyti žodelį beveik. Mat Vietname garsiuosius sumuštinius banh mi gamina iš duonos, kuriai kepti naudojamas kviečių ir ryžių miltų mišinys. Taigi, tai nėra visiškai autentiškas receptas. O kiek…
Taivanietiškos agurkų salotos
Birželio pradžioje vykdama į Taivaną apie vietinę virtuvę nežinojau beveik nieko. Na, turėjau sąrašą patiekalų, kurių būtina paragauti, žinojau, kad yra toks smirdintis tofu (jo gryno, beje, taip ir neišdrįsau…
Aštrūs grikių makaronai su daržovėmis
Pastaruoju metu pamėgau grikių makaronus. Šitoje vietoje galbūt derėtų prisipažinti, kad pačių grikių nemėgstu ir juos valgau labai retai. O štai grikių makaronai, arba soba – kitas reikalas. Jie malonios tekstūros, švelnaus…
Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Pradėsiu prisipažindama: aš nevalgau šaltibarščių (taip, galite aiktelėti). Kol kas, berods, esu sutikusi vos vieną kitą bendramintį; visi kiti tik baisisi, kaip aš, tūla lietuvaitė, galiu nevalgyti šaltibarščių. O visgi…