Šitas patiekalas puikiai tiks tomis dienomis, kai norisi kažko ryškaus! Kelių spalvų paprikos ir sodriai raudonas pomidorų padažas vištienai suteikia pietietiškų atspalvių – tik valgyk ir norėk dar. Receptas, kaip aš mėgstu, paprastas, bet ne prastas. Jis tikrai praskaidrins eilinę niūrią dieną.
4 porcijoms reikės:
500 g vištienos, supjaustytos kepsneliais
po 1 raudonąją ir žaliąją (arba geltonąją) saldžiąją papriką
1 indelio žaliųjų alyvuogių (gali būti kuo nors įdarytos)
200 g pievagrybių
200 ml sultinio
4 šaukštų pomidorų padažo
alyvuogių aliejaus
2 šaukštų miltų
1 šaukšto maltų saldžiųjų paprikų
druskos
pipirų
Kepsnelius padruskiname ir papipiriname. Sumaišome miltus ir maltas paprikas ir tame mišinyje apvoliojame mėsą. Kepsnelius iškepame įkaitintame alyvuogių aliejuje, o gatavus išimame ir padedame šiltai. Į tą patį aliejų supilame pomidorų padažą, supjaustytas daržoves, pievagrybius ir alyvuoges. Viską trumpai pakepiname. Tada supilame sultinį, išmaišome ir užvirinę troškiname kelias minutes (kol suminkštėja paprikos). Jei norite negaišti laiko, paprikas pjaustykite kuo ploniau – tada pakaks 10–12 min. Kai padažas paruoštas, dedame į lėkštę vištienos kepsnelį, užpilame pagardu, o šalia patiekiame ryžių arba makaronų.
Spalvinga, aromatinga, skanu ir skalsu!