Man labai patinka vištiena. Ji universali. Ji nenusibosta. Ji gali būti ir paprasta, ir prašmatni. Beje, mano mėgstamiausia vištos (ir, tiesą sakant, kitų paukščių) dalis – sparneliai. Iškepusi vištą pirmiausia sau atsipjaunu sparnelius. Visa kita galit pasiimti, tegul tik man lieka vištų sparneliai, kuriuos galėčiau kramsnoti, knebinėti, sukinėti per sąnarius. Ach! Todėl kadaise ir susiradau šį receptą, kad galėčiau prisikepti sparnelių ir viena jais gardžiuotis. Juokauju, prieteliui vienas kitas visada atlieka…
4 porcijoms reikės:
12 sparnelių
2 v. š. grūdėtų garstyčių
4 v. š. skysto medaus
2 didelių išspaustų česnako skiltelių
pusės citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
„Sriracha“ arba „Tabasco“ padažo pagal skonį
Sumaišome viską, išskyrus aštrų padažą. Rekomenduoju rinktis „Sriracha“ – jis aštrus, bet turi subtilaus saldumo; tuo tarpu „Tabasco“ yra rūgštesnis. Gautu marinatu gausiai aptepame vištų sparnelius ir, jei yra laiko, paliekame 1 val.
Sparnelius ištraukiame iš marinato (dalį jo pasiliekame), sudedame į kepimo popieriumi išklotą kardą ir pagal skonį apšlakstome aštriu padažu. Kepame 200 °C kaitrumo orkaitėje 25 min. Praėjus pusei laiko sparnelius apverčiame, aptepame likusiu marinatu ir dar apšlakstome aštriu padažu.
Viskas. Greita, paprasta ir skanu. Saldu, aštru, lipnu, pikantiška – tikras džiaugsmas sparnelių mėgėjams. Tik valgyk, sulpėk tuos kaulelius ir norėk.
Receptas iš delicious.magazine, 2010 m. rugsėjo nr.
Na mano mėgstamiausia dalis krūtinėlė. Bet manau šį receptą su kulšelėmis mielai išbandyčiau
Išėjo labai geri sparneliai, neabejotinai kartosiu, tik gal būtų gerai dar druskos pridėti į marinatą
Ieva, smagu, kad patiko. O druskos kiekį, be abejo, galima reguliuoti pagal skonį.