Maskarponės kremas su apelsinais – tai toks nuodėmingas, sotus ir riebus desertas, kuriam, mano manymu, reikia nusiteikti. Jis tikrai ne kasdienai – tai veikiau išeiginis skanėstas, tačiau juk kartais šventę galima pasidaryti ir pirmadienį! Jį valgant reikia užtildyti visokias priekaištaujančias sąžines, užsimerkti ir… mėgautis. Netuščiažodžiausiu, verčiau eime plakti maskarponės, trupinti sausainių ir lupti apelsinų…
4 porcijoms reikės:
500 g maskarponės
150 g grietinėlės
3–4 v. š. cukraus
2–3 apelsinų
30 g sviesto
80 g „Selga“ sausainių
Pirmiausia išdarinėjame apelsinus. Vaisius nulupame, nugramdome visą baltą apvalkalą, o galiausiai nulupame visas pertvarėles, kad liktų tik apelsino minkštimas. Kelias skilteles paliekame papuošti, o likusias susmulkiname. Sausainius sutrupiname ir sumaišome su lydytu sviestu.
Tada griebiamės pačio kremo. Į dubenį sukrečiame maskarponę, ją šiek tiek išsukame, kad neliktų gumulėlių. Po to supilame grietinėlę, cukrų ir išplakame iki vientisos tirštos, bet purios masės. Paragaujame – jei kremas Jūsų skoniui atrodo blankokas, jam dvasios įkvėps keli šaukštai apelsinų sulčių.
Štai ir viskas! Belieka desertą gražiai susluoksniuoti. Indo apačioje maždaug per pirštą pridedame trupinių, tada plonas sluoksnis kremo (koks 1 v. š.), sluoksnelis smulkintų apelsinų ir vėl kremas. Jei norite, galite taip ir sluoksniuoti toliau, kol pasirodys gana. Papuošiame atidėtomis apelsinų skiltelėmis. Desertą galima laikyti šaldytuve, kol prireiks, bet turėkite omenyje, kad trupinių sluoksnis šiek tiek sudrėks ir bus nebe toks traškus.
skanus tas mascarpone.. maniškis irgi laukia šaldytuve savo eilės, kol pasireikšt galės. Bet kad riebumynas..