Kažkada seniai seniai Klaipėdoje veikė toks vienas itališkas restoranas. Neblogas buvo, bet ilgai negyvavo. Ten aš pirmą kartą paragavau makaronų su keturių sūrių padažu. Patiko. Išklausiau, kokie ten sūriai sudėti, ketinau pati pasigaminti. Bet laikui bėgant sūrių sąrašėlis iš galvos išdulkėjo, todėl užsimaniusi šito patiekalo gavau iš naujo ieškoti. O radusi čia surašiau, kad daugiau nepamirščiau.
Iš tikrųjų makaronai su keturių sūrių padažu ant mūsų stalo atsiduria retai. Tai riebus ir sotus patiekalas, tinkamiausias toms dienoms, kai norisi nusidėti, kai papildomos kalorijos ne tokios baisios. Kad ir koks skanus bebūtų padažas, jis vis dėlto sunkus ir tirštas, o palengvinsite jį greta patiekę šviežių salotų ir taurę balto vyno.
4 porcijoms reikės:
pakelio makaronų (vamzdelių)
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
85 g tarkuotos fontinos arba ementalio
85 g trupintos gorgonzolos
85 g maskarponės
250 g grietinės (geriau liesesnės)
šiek tiek šviežių petražolių
baltųjų pipirų
poros šaukštų sviesto
Kol verda makaronai, puode ar sunkesnėje keptuvėje išlydome sviestą ir grietinę. Maišome, kol masė tampa vientisa. Pamažu sudedame visus sūrius ir maišome maišome, kol viskas išsilydo.
Sūrių masę paskaniname baltaisiais pipirais. Nukošiame makaronus, sumaišome su padažu ir prieš patiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis. Skanaujame su baltu vynu ir šviežiomis salotomis.
Padažas skanus. Jis riebokas ir gana ryškus (vis dėlto sūrių dėjome, ne kartono). Pasisotinsite greitai, bet maloniai. O apie kalorijas negalvokime – bent tą vieną dieną leiskime sau viską!
Tik perskaičiusi sudėti, jau norėjau klausti, kur radai fontinos sūrio, nes aš jo niekur nemačiau. Tokios pat bergždžios pastangos kaip ir ieškant brinzos.
O makaronai atrodo nuostabiai. O ypač kai aš taaaaip mėgstu sūrius.
Ačiū už puikų receptą.
Nėra už ką – pačiai patinka sūriai :) Tad gaminti patiko. O dėl fontinos ir brinzos (ir krūvos kitų sūrių).. niekad nemėginau ieškoti tose gurmaniškose parduotuvėse. Gal ten atsirastų?
brinzos tai tikrai nėra, o dėl fontinos negaliu garantuoti…
hmm.. brinzos maciau ir ragavau tymo kvartalo turgelyje, Vilniuje ;) gal ir siuo metu juo prekiauja, vasara tai tikrai buvo :)