Pažymėtas: svogūnai

Vištienos ir ryžių troškinys (biryani)

Kai vakarai ima ilgėti, kai, atrodo, vos apsisuki, o jau tamsu, vis labiau norisi ruošti sumetei į puodą–išvirė–valgyk patiekalus. Vis dažniau norisi užsiplikyti visą arbatinį arbatos, įsitaisyti su knyga ir kirmyti. Tokiems rudens vakarams,...

Daugiau

Sidre troškintas triušis

Triušiena mūsų namuose – mėgstama mėsa. Ne, negaliu pasigirti tuo, kad dažnai ją valgome. Bet jau kai valgome, tai mėgaujamės, čepsime, laižom pirštus bei lūpas ir geruoju minim draugus ar giminiečius, per kuriuos tas...

Daugiau

Tuno kedgeree

tuno kedgeree

Šis patiekalas, nors labai paprastas, bet mūsų namuose yra vienas mėgstamiausių. Sotus, skanus ir gana greitai paruošiamas – kartais nieko daugiau ir nereikia. Beje, konservuotą tuną galima pakeisti kita žuvimi, pvz. rūkyta lašiša, skumbre...

Daugiau

Lęšių sriuba

lęšių sriuba

Ar slegia bekraštis švininis dangus? Ar peršalimas jau lipa ant kulnų? O gal lietus merkte merkia kelias dienas iš eilės… net galo nematyti? Jei taip, siūlau išsitraukti puodą, saujelę lęšių, žiupsnį prieskonių… ir išsivirti...

Daugiau

Tunų padažas

tunų padažas

Vos pavilkdami kojas grįžtate namo… po darbo, mokslų, treniruotės ar kitos alinančios veiklos. Rakinant duris pilvas jau burzgia, reikalaudamas aukos. Jūs jį raminate: tuoj, tuoj, pakentėk minutėlę. Nusispiriate batus, numetate rankinę/krepšį/kuprinę… ir didžiam Jūsų...

Daugiau