Vištiena su svogūnais ir obuoliais

Vištiena su svogūnais ir obuoliais

Nors man šis receptas dvelkia rudeniu (kvapnūs obuoliai, švieži svogūnai, ryškaus skonio sidras), kas sako, kad rudeniškų patiekalų nevalia valgyti ankstyvą vasarą, kai termometro stulpelis vangiai perkopia 16 laipsnių padalą?…

Piemenų pyragas

(Ne) piemenų pyragas

Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage…

Jautienos troškinys su alumi

Jautienos troškinys su stautu

Kai rytais vedžioju šunėką, lauke jau kvepia pavasariu. Oras kitoks – lengvesnis, gaivesnis. Paukščiai parke gerkles laido. Ant krūmų pumpurai po truputį lenda. A, atsidūstu, tuoj pavasaris. O ankstyvas pavasaris,…

Kiaušinių troškinys

Kiaušinių troškinys

Taip, šitas patiekalas keistai skamba. Ir keistai atrodo. Ir tikrai nedvelkia aukštąja virtuve. Tai yra patiekalas, kurio pavadinimą perskaitę galbūt kryptelėjote galvą, suraukėte antakius, mintyse pasakėte „kieno kieno troškinys?“. Aš, nepaisydama…