Pažymėtas: sultinys

Trinta paprikų sriuba

Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui suteikia papildomų natų. Lai...

Daugiau

Bulvių ir salierų tyrsriubė

Ar vėjas lauke medžius prie žemės lenkia, nedidelius šuniukus nešioja, o naktimis kėsinasi namą nugriauti? O gal nelauktas neprašytas pristojo peršalimas? O gal tiesiog įkyrėjo žvarbus ruduo ir norisi šlakelio dar taip neseniai šildžiusios...

Daugiau

Trinta morkų sriuba

Man patinka ryškios spalvos, todėl ilgokai galvojau, kaip morkas, tuos oranžinius dirvos stebuklus, paversti tiršta kremine akis ir gomurį džiuginančia sriuba. Skaniausia ji vasarą, kai morkytės saldžios saldžios. Kuo šviežesnes nuskusite ir išvirsite, tuo...

Daugiau

Sidre troškintas triušis

Triušiena mūsų namuose – mėgstama mėsa. Ne, negaliu pasigirti tuo, kad dažnai ją valgome. Bet jau kai valgome, tai mėgaujamės, čepsime, laižom pirštus bei lūpas ir geruoju minim draugus ar giminiečius, per kuriuos tas...

Daugiau

Lęšių sriuba

Ar slegia bekraštis švininis dangus? Ar peršalimas jau lipa ant kulnų? O gal lietus merkte merkia kelias dienas iš eilės… net galo nematyti? Jei taip, siūlau išsitraukti puodą, saujelę lęšių, žiupsnį prieskonių… ir išsivirti...

Daugiau