Pažymėtas: morka

Trinta paprikų sriuba

Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui suteikia papildomų natų. Lai...

Daugiau

Morkų pyragas

Ruduo Lietuvoje dažnai būna… na, švelniai tariant, niūrokas. O kas geriau praskaidrintų sunkių pilkų debesų slegiamą dieną, jei ne ryškiaspalvis kepinys? Morkos šiam skanėstui padovanos gražią spalvą, o prieskonių mišinys – šildančių natų. Reikės:...

Daugiau

Skirsnemunės “pachliobkė”

Maistas gaminamas tam, kad galėtum juo dalytis. Tokia mano filosofija. Sau pačiai gaminti ne taip įdomu – rūpi, kad būtų ką pamaitinti ir palepinti. Šis patiekalas toks ir yra – masiškas, sotus, sušildantis. Jis...

Daugiau

Makaronai su šviežiomis daržovėmis

Tikroji vasara prasideda tada, kai uždera šviežių daržovių derlius. Štai ir šiuo metu valgiaraštį diktuoja daržo gėrybės: šviežios bulvytės, morkytės, agurkėliai, cukinijos, šparaginės pupelės ir t.t. ir pan. Galiu prisipažinti, kad man pasisekė –...

Daugiau