Pažymėtas: miltai

Duona su cukinija ir jogurtu

Duona su cukinija

Duona duonelė… Kvapni, minkšta, su traškia plutele. Tiesa, tokiomis mielėmis kildintomis duonomis piktnaudžiauti nepatartina, tačiau kartais… kartais labai norisi. O jei kaip tik yra šviežių cukinijų, galima iškepti duoną su jomis! Šią duoną su...

Daugiau

Apverstas kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas

Aš kaimo vaikas. Visai neūkiškas varlių ir vabalų bijantis kaimo vaikas. Augdama vasaromis prisikirsdavau įvairiausių vaisių ir uogų, bet labiausiai mėgau (ir tebemėgstu) tuos, kurie mūsų sode neaugdavo (arba jų būdavo mažai): agrastus, avietes, vyšnias....

Daugiau

Kreminis rikotos ir maskarponės pyragas

kreminis rikotos ir maskarponės pyragas

Kai reikia sugalvoti, kuo pavaišinti draugus, gimines ir artimuosius viena ar kita proga (o kartais be progos), pirmiausia pagalvoju apie du pyragus: nuodėmingai sodrų pyragą su stautu ir va šitą kreminį burnoje tirpstantį stebuklą....

Daugiau

Purus obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Kadaise šis pyragas buvo mano tėčio pats mėgstamiausias. Buvo tol, kol mama iškepė kitonišką, pagardintą ne tik obuoliais, bet ir sluoksneliu varškės. Nuo to laiko tėčio idealai pasikeitė, ir purusis obuolių pyragas smuktelėjo į...

Daugiau