Kai pirmąkart kepiau šiuos pyragėlius, buvo pavasaris. Tįstančios ir šviesėjančios dienos kėlė iškylų ilgesį. Nuo to sykio daug iškylų būta, daug skanumynų jose sukramsnota, bet šitie tebėra vieni mėgstamiausių. Jie…
Duona iš salyklinių grūdų
Kas namuose verda alų, tas žino, kad nutekinus misą atlieka gyvas kalnas išmirkusių saldžių salyklinių grūdų. Iki šiol mes visą tą kalną ir išmesdavom (išskyrus tuos kelis grūdus, kuriuos “sulesdavo”…
Pusruginis batonas su linų sėmenimis
Ką daryti, kai spintelėje tūno ruginiai miltai ir linų sėmenys, už lango nuostabi žiema, o rankos nori minkyti tešlą? Teisingai, kepti duoną. Ir ne bet kokią, o pusiau ruginį batoną…
Kvietinė duona
Ir vėl aš su ta duona… Bet man patinka jas kepti! O ši ypač praktiška: nedaug ingredientų, geras rezultatas ir universalumas. Man patiko. Beminkydama šią duonelę mintyjau, jog galėčiau kokį…
Traški graikiška duona
Štai visai neseniai Duonos ir žaidimų mintyjo apie taupymą. Ir dar apie labai skanią sriubą papasakojo (jau išmėginta, niam!). Tai va, mes irgi stengiamės taupiai gyventi. Kad liktų ne tik…
Pica!
Mes mėgstam picą. Naminę, su gausiu norimų ingredientų kiekiu. Pica puikiai pasitarnauja, kai norisi ištuštinti šaldytuvą. Ilgą laiką picos paplotį ruošdavau pagal kažkokį pačios sugalvotą receptą (neklausk meilės vardo). Na,…