Puikus prancūziškas patiekalas, kurį nesunku pagaminti, o suvalgytas neapsunkina skrandžio.

Reikės:
480 g vištienos krūtinėlių
1 skiltelės česnako
2 morkų
2 nedidelių cukinijų
1 saldžiosios paprikos
saulėgrąžų aliejaus
200 g grietinėlės
druskos, pipirų
1 arbatinio šaukštelio Provanso žolelių (arba Viduržemio jūros prieskonių mišinio)
žiupsnelio tarkuoto “Džiugo” sūrio

Nulupame ir sukapojame česnaką, nuluptas morkas, cukinijas ir išdarinėtą papriką supjaustome šiaudeliais. Nuplautą mėsą įtriname druska ir pipirais ir apkepame didelėje (didžiausioje turimoje – ten turės tilpti visos daržovės) keptuvėje. Mėsai iškepti prireiks maždaug 10 minučių. Iškepusią vištieną išimame iš keptuvės. Aliejuje pakepiname česnaką, tada suberiame daržoves ir kepame kol jos suminkštėja.
Sumaišome grietinėlę, Provanso prieskonius, pipirus ir druską. Jį užpilame ant daržovių ir užviriname. Tada sudedame vištieną ir viską patroškiname. Tiekiame apibarstytą sūriu.
Iš tiesų vertas dėmesio patiekalas. Žolelės suteikia nepaprastą aromatą, grietinėlė – švelnumą, sūris – pikantiškumą. Liežuvį galima praryti…