Vos pavilkdami kojas grįžtate namo… po darbo, mokslų, treniruotės ar kitos alinančios veiklos. Rakinant duris pilvas jau burzgia, reikalaudamas aukos. Jūs jį raminate: tuoj, tuoj, pakentėk minutėlę. Nusispiriate batus, numetate rankinę/krepšį/kuprinę… ir didžiam Jūsų siaubui paaiškėja, kad šaldytuvas namie beveik tuščias! Trumpa panikos akimirka, bet maistą pastebėti įgudusi akis greitai įvertina padėtį. Dar likę keli šaukštai grietinės ir pomidorų pastos, yra skardinė konservuoto tuno, o ir makaronų, ačiū Dievui, šiek tiek yra. Sprendimas rastas – paprastas ir greitai pagaminamas padažas su tunais! Belieka pasiraitoti rankoves ir užkaisti keptuvę.
2 porcijoms reikės:
1 svogūno
2–3 česnako skiltelių
100 g konservuoto tuno aliejuje
100 g grietinės
3 šaukštų pomidorų pastos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 a. š. raudonėlių