Nuo tada, kai dar mokiausi mokykloje, kasmet prieš Kalėdas kepu meduolius, o šiaip ypatingesnėmis progomis kepdavau sausainius su kava. Receptą nusižiūrėjau viename iš receptų žurnaliukų (jau nebepamenu, kuriame..). Tad neseniai nusprendžiau atgaivinti šią tradiciją ir išsikepiau sausainėlių.


Reikės:

3 kiaušinių

1 šaukšto maltos kavos

200 g sviesto

1 stiklinės cukraus (galite dėti mažiau, skonis nenukenčia)

miltų (niekada neskaičiuoju tiksliai, dedu atsižvelgdama į tešlą

1 arb.šaukštelio kepimo miltelių

20 g vanilinio cukraus

galima paskaninti tarkuota citrinos žievele


Dideliame inde sumaišome kiaušinius, sviestą (aš jį prieš tai išlydžiau), cukrų, vanilinį cukrų, kavą ir, jei yra noras, citrinos žievelę. Tada pamažu įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų. Tada padedame ją į šaldytuvą valandai ar daugiau.

Palaikytą tešlą iškočiojame, spaudžiame norimos formos sausainėlius ir kepame orkaitėje, kol parus.

Citrinos žievelės nebededu jau seniai – ne visiems ragavusiems ji patiko. Tačiau man asmeniškai tiek su citrina, tiek be jos sausainiai yra be galo skanūs. Na, galiu apsivalgyti. Bekepant juos apėmė nostalgija. Ko gero, atgaivinsiu tradiciją kepti šiuos sausainius draugų gimtadienio progomis.