rizotas

Rizotas su pankoliais

Pamaniau, reikia gyvenime permainų ir… nusipirkau pankolių. Vis matydavau juos tūnančius parduotuvių lentynose, vis pastebėdavau receptus su jais, bet niekada nenusipirkdavau. Ir tik pradėjusi pjaustyti prisiminiau, kodėl kažkada neatmenamais laikais buvau nusprendusi jų vengti. Jie smirdi/kvepia (pasirinkite, kas tinka) anyžiais! Jei gyvenime lieptų išrinkti bjauriausią kvapą, po visų akivaizdžiai pykinančių šlykščių smarvių iš karto puikuotųsi anyžius. Taigi bepjaustydama ir mintijau – jeigu ką, vyras suvalgys viską!

2 porcijoms reikės:

1/2 stiklinės apvaliagrūdžių ryžių
1 svogūno
2 nedidelių pankolių
~ 0.5-0.7 l sultinio
alyvuogių aliejaus
1/3 stiklinės balto vyno
juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių ir tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio)

Svogūną supjaustome ganėtinai stambiai – aš pjausčiau stambiau nei įprastai pjaustau rizotui. Tada eilė pankoliams. Juos nuplauname, nupjauname kotus ir apačią. Paskui padalijame pusiau, išpjauname šerdį ir susmulkiname panašaus dydžio gabalėliais kaip svogūną. Tiesa, aš dar nulupau viršutinius sluoksnius, nes atrodė apdaužyti…

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Kepiname ilgokai, beveik 10 min. – tikslas, kad svogūnai ir pankoliai gražiai karamelizuotųsi. Tada pilame ryžius ir maišydami kepiname tol, kol taps skaidrūs. Šliūkštelime vyno, maišydami palaukiame, kol jis išgaruos, ir pilame sultinį. Po truputį, po porą samčių ir maišome maišome ir gariname gariname tą sultinį. Aš įpylusi sultinio dar įmalu juodųjų pipirų. Svarbiausia taisyklė, kurią pabrėžia visi – naują sultinį pilti galima tik tada, kai išgaruoja anksčiau piltasis. Kol ryžiai suminkštėja, prireikia 20-25 min. Aš dažniausiai paragauju ir nusprendžiu – jau gerai ar dar ne.

Prieš patiekdami apibarstome kapotomis petražolėmis ir tarkuotu sūriu. Skanaus!

rizotas

Aš bijojau ragauti. Oi, kaip bijojau ragauti. Ir ką gi – nė kiek nenusivyliau. Tai puikus risotto bianco variantas, tik vietoje salierų – pankoliai. Jie saldoki, turi ropinės daržovės prieskonį. Galiu nuraminti visus anyžių priešus, kad jų skonyje nesijaučia. Puikus rizotas, į kurį galima įmaišyti ir kitų priedų.

Šaldytuve dar liko vienas pankolis. Kas toliau?

Recepto idėja: The Sensitive Pantry

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *