Tortellini – itališki virtinukai

Jaučiu tam tikrą silpnybę itališkai virtuvei – mėgstu makaronus, virtinukus, bulvinius virtinukus. Tad sukirbėjo mintis pačiai pasigaminti tortellini, kuriuos anksčiau pirkdavau paruoštus šviežius. Rezultatas pranoko lūkesčius nepaisant paruošimo keblumų (paruošiau per daug tešlos). Tortellini...

Daugiau

Varškės pyragas su žaliosiomis citrinomis

Varškės pyragai – mano itin mėgstamas desertas. Šįkart – variacija šia tema. Pyragas net neįjungus orkaitės. Reikės: 400 g varškės 120 g sviesto 200 g grietinėlės 100 g cukraus 200 g sausainių (naudojau “damų...

Daugiau

Bulvės garnyrui

Daug kas mėgsta bulvių košę. Kitiems skanu keptos bulvės. Dar kitiems – virtos. O man patinka orkaitėje keptos bulvės, kurias tinka patiekti su salotomis ir mėsos ar žuvies patiekalu. Taigi nusprendžiau išmėginti bulves garnyrui...

Daugiau

Sausainiai su kava

Nuo tada, kai dar mokiausi mokykloje, kasmet prieš Kalėdas kepu meduolius, o šiaip ypatingesnėmis progomis kepdavau sausainius su kava. Receptą nusižiūrėjau viename iš receptų žurnaliukų (jau nebepamenu, kuriame..). Tad neseniai nusprendžiau atgaivinti šią tradiciją...

Daugiau

"Paršeliai"

Oliverio receptų knygą turiu jau senokai, tačiau vis nieko neišmėgindavau. Prispirta fakto, jog nuo picos pyrago atliko mielinės tešlos, sumąsčiau išsikepti bandelių. Oliverio knygoje radau sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptą. Teko truputį patobulinti, bet rezultatas...

Daugiau