Duona su parmezanu ir alyvuogėmis

Buvau primiršusi sekmadieninį duonos kepimą. Bet štai atsigavau po žiemos švenčių ir vėl panižo rankos. Vieną sekmadienį kartojau duoną su saulėje džiovintais pomidorais. O šią savaitę net dukart (pažadas yra pažadas) kepiau duoną su...

Daugiau

Žudynės ant sniego!

Vos tik išvydau Žiupsnelyje Druskos šį desertą, mano širdis užvirė noru jį išmėginti… Tačiau iš pradžių viskas ėjosi ne itin sklandžiai – grietinėlė, tūnojusi šaldytuve, taip ir pralaukė savo grand entree. Kai sumaniau pasigaminti...

Daugiau

Nicos salotos

Lietingą, šaltą ir niūrų vakarą pamėginau sugrąžinti šiltą ir saulėtą Nicą. Deja, žalių šparaginių pupelių neturėjau, tačiau puikiai tiko ir geltonos. Sugrįžti į atostogas taip pat pavyko – namuose tapo dar šilčiau ir jaukiau....

Daugiau

Šokoladinis pyragas (keksas) su vyšniomis

Pakalbėkime apie vyšnias. Apie jų intensyvų raudonį. Apie ypatingą skonį. Apie malonų kvapą. Man vyšnios – pagrindinė visų metų uoga. Gali nebūti netgi agrastų ir raudonųjų serbentų. Svarbu, kad būtų vyšnių. Jei kitas uogas...

Daugiau