Sušių elementorius

sušių

Susipažinkime su sušiais! Štai Jums trumpas ir iliustratyvus sušių gidas – kokie dažniausiai pasitaiko, kaip ir su kuo jie gaminami ir kaip, galų gale, atrodo! Perkandę sušių abėcėlę galėsite lengvai laviruoti margame šio japoniško...

Daugiau

Honkongo skoniai

Honkongas

Dviaukštis tramvajus pamažu bilda naktinėmis miesto gatvėmis. Pro atvirą langą plūstantis vėjelis gaivina – atslinkus tamsai Honkongą apleidžia visą dieną slegianti tvankuma. Šitas miestas, apie kurį svajojau jau seniai, pateisina lūkesčius, verčia širdį virpėti,...

Daugiau

Rytų Azijos virtuvė, arba ką aš slapta veikiau

rytų azijos virtuvė

Pastabiausi tikriausiai jau atkreipė dėmesį, kad pastaraisiais metais šitame puslapyje pagausėjo korėjietiškų ir japoniškų receptų. Šitos virtuvės man jau senokai patiko, todėl natūralu, kad dažniau pradėjome valgyti korėjietiškus ir japoniškus patiekalus. Dažniausiai jie nesunkiai...

Daugiau

Neįvertinta Korėjos virtuvė

korėjos virtuvė

Dažnas pasigirs mėgstantis sušius (tiesa, tuos per Ameriką atėjusius) arba kinų maistą (iškreiptą kelionės per Rusiją), bet labai retai išgirstu, kad žmogus mėgsta korėjiečių virtuvę. Pastaruoju metu ji po truputį skinasi kelią į lietuvių...

Daugiau

Bicena: šiuolaikinė korėjiečių virtuvė

Pradėjus planuoti kelionę (jei dar nežinote, Puodas trumpam išsikraustė į Rytų Aziją; visi nutikimai aprašomi čia) prietelius tarė: Suplanuokim ir apsilankymą Michelin žvaigždute įvertintame restorane. Dažniausiai keliaudami užsukame į vieną kitą geresnį ar įdomesnį restoraną, na, mums...

Daugiau