Taivanietiškos agurkų salotos

agurkų salotos

Birželio pradžioje vykdama į Taivaną apie vietinę virtuvę nežinojau beveik nieko. Na, turėjau sąrašą patiekalų, kurių būtina paragauti, žinojau, kad yra toks smirdintis tofu (jo gryno, beje, taip ir neišdrįsau paragauti). Bet apie esmių...

Daugiau

Sušiai: tobulumo link

sušiai

Arba kaip tapti sušių valdovu! Tai, sakot, mėgstat sušius? Galbūt lankėtės konvejeriniame restorane ir užburti besisukančių sušių privalgėt tiek, kad lėkštelių stirta iškilo iki pat lubų? O gal meditavote sėdėdami priešais sušių meistrą kur...

Daugiau

Sušių elementorius

sušių

Susipažinkime su sušiais! Štai Jums trumpas ir iliustratyvus sušių gidas – kokie dažniausiai pasitaiko, kaip ir su kuo jie gaminami ir kaip, galų gale, atrodo! Perkandę sušių abėcėlę galėsite lengvai laviruoti margame šio japoniško...

Daugiau

Honkongo skoniai

Honkongas

Dviaukštis tramvajus pamažu bilda naktinėmis miesto gatvėmis. Pro atvirą langą plūstantis vėjelis gaivina – atslinkus tamsai Honkongą apleidžia visą dieną slegianti tvankuma. Šitas miestas, apie kurį svajojau jau seniai, pateisina lūkesčius, verčia širdį virpėti,...

Daugiau

Rytų Azijos virtuvė, arba ką aš slapta veikiau

rytų azijos virtuvė

Pastabiausi tikriausiai jau atkreipė dėmesį, kad pastaraisiais metais šitame puslapyje pagausėjo korėjietiškų ir japoniškų receptų. Šitos virtuvės man jau senokai patiko, todėl natūralu, kad dažniau pradėjome valgyti korėjietiškus ir japoniškus patiekalus. Dažniausiai jie nesunkiai...

Daugiau