Ryga yra skani

Būna – ateina metas, kai svetimas miestas tampa nebe toks svetimas, kai painus gatvių, skersgatvių ir alėjų tinklas darosi aiškesnis, kai kur nors atsidūręs žinai: pasuksiu už šito kampo ir išvysiu tas duris, tą...

Daugiau

Trinta paprikų sriuba

Jei namie netyčia (arba tyčia) turite krūvelę didelių ir sultingų raudonųjų paprikų, siūlau puikų receptą joms sunaudoti. Skani, aromatinga ir lengva sriuba. Baltojo vyno galite ir nepilti, tačiau jis patiekalui suteikia papildomų natų. Lai...

Daugiau

Bulvių ir salierų tyrsriubė

Ar vėjas lauke medžius prie žemės lenkia, nedidelius šuniukus nešioja, o naktimis kėsinasi namą nugriauti? O gal nelauktas neprašytas pristojo peršalimas? O gal tiesiog įkyrėjo žvarbus ruduo ir norisi šlakelio dar taip neseniai šildžiusios...

Daugiau

Trinta morkų sriuba

Man patinka ryškios spalvos, todėl ilgokai galvojau, kaip morkas, tuos oranžinius dirvos stebuklus, paversti tiršta kremine akis ir gomurį džiuginančia sriuba. Skaniausia ji vasarą, kai morkytės saldžios saldžios. Kuo šviežesnes nuskusite ir išvirsite, tuo...

Daugiau

Vištienos ir ryžių troškinys (biryani)

Kai vakarai ima ilgėti, kai, atrodo, vos apsisuki, o jau tamsu, vis labiau norisi ruošti sumetei į puodą–išvirė–valgyk patiekalus. Vis dažniau norisi užsiplikyti visą arbatinį arbatos, įsitaisyti su knyga ir kirmyti. Tokiems rudens vakarams,...

Daugiau