Morkų pyragas

Ruduo Lietuvoje dažnai būna… na, švelniai tariant, niūrokas. O kas geriau praskaidrintų sunkių pilkų debesų slegiamą dieną, jei ne ryškiaspalvis kepinys? Morkos šiam skanėstui padovanos gražią spalvą, o prieskonių mišinys – šildančių natų. Reikės:...

Daugiau

Sidre troškintas triušis

Triušiena mūsų namuose – mėgstama mėsa. Ne, negaliu pasigirti tuo, kad dažnai ją valgome. Bet jau kai valgome, tai mėgaujamės, čepsime, laižom pirštus bei lūpas ir geruoju minim draugus ar giminiečius, per kuriuos tas...

Daugiau

Skirsnemunės “pachliobkė”

Maistas gaminamas tam, kad galėtum juo dalytis. Tokia mano filosofija. Sau pačiai gaminti ne taip įdomu – rūpi, kad būtų ką pamaitinti ir palepinti. Šis patiekalas toks ir yra – masiškas, sotus, sušildantis. Jis...

Daugiau

Makaronai su aštriu padažu

Panašius makaronus pirmąkart valgiau Gargžduose – miestelyje, kuriame dabar ir gyvenu. Tiesa, anieji buvo su ispanišku čorisu. O štai manieji – su lietuviška kaimiška dešra. Taip jau nutiko, kad iš tėvonijos vis parsivežu vieną...

Daugiau

Salotos su pankoliais

Pankolis – keista daržovė. Tikriausiai retas sugalvos taip imti ir jo nusipirkti. Aš taip pat kadaise paragavau tik iš smalsumo. Bet patiko. Tad pirkau dar kartą. Ir dar. Sykį parduotuvėje kasininkė net paklausė: ką...

Daugiau