Druskininkai: ką ir kur valgyti

Druskininkai

Druskininkai jau senokai tapo lietuvių ir užsienio svečių (skaityti: rusų ir baltarusių) pamėgtu kurortu, kuriame žmonės, nešini maišeliais, kasdien šlept šlept šlepsi iš svečių namų ir viešbučių į gydyklas ir atgal. Tą ritualinį vaikštinėjimą...

Daugiau

(Ne) piemenų pyragas

Piemenų pyragas

Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage pie – iš šviežios...

Daugiau

Purus obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Kadaise šis pyragas buvo mano tėčio pats mėgstamiausias. Buvo tol, kol mama iškepė kitonišką, pagardintą ne tik obuoliais, bet ir sluoksneliu varškės. Nuo to laiko tėčio idealai pasikeitė, ir purusis obuolių pyragas smuktelėjo į...

Daugiau

Meksikietiški paplotėliai – tortilijos

Tortilijos

Mūsų šeima mėgsta meksikietišką virtuvę. Aštru, net garai iš ausų rūksta. Taigi šaltuoju metų laiku puode dažnai garuoja koks aštrus mėsiškas troškinys. O prie jo, žinoma, tinka tortilijos. Anksčiau vis valgydavome pirktines, kol vieną gražų proginį sekmadienio...

Daugiau