Tobula gvakamolė

Gvakamolės receptas

Nežinia, galbūt atskiro įrašo šitas gvakamolės receptas ir nevertas. Vis dėlto pasidalinsiu juo, nes šita paprastutė gvakamolė yra nuostabi. Pasitaikius ypač gerai sunokusiems avokadams – tiesiog tobula! Nieko čia nereikia, jokių pomidorų, jokių svogūnų. Pakanka...

Daugiau

Makaronai su keturių sūrių padažu

Makaronai su keturių sūrių padažu

Kažkada seniai seniai Klaipėdoje veikė toks vienas itališkas restoranas. Neblogas buvo, bet ilgai negyvavo. Ten aš pirmą kartą paragavau makaronų su keturių sūrių padažu. Patiko. Išklausiau, kokie ten sūriai sudėti, ketinau pati pasigaminti. Bet...

Daugiau

Druskininkai: ką ir kur valgyti

Druskininkai

Druskininkai jau senokai tapo lietuvių ir užsienio svečių (skaityti: rusų ir baltarusių) pamėgtu kurortu, kuriame žmonės, nešini maišeliais, kasdien šlept šlept šlepsi iš svečių namų ir viešbučių į gydyklas ir atgal. Tą ritualinį vaikštinėjimą...

Daugiau

(Ne) piemenų pyragas

Piemenų pyragas

Retas patiekalas mūsų namuose sulaukia tiek palaimos atodūsių (ir prašymų pakartoti) kaip šitas (ne) piemenų pyragas. Taip, teisingai, tai nėra piemenų pyragas (šį mat reikia gaminti iš atlikusios keptos mėsos), o vadinamasis cottage pie – iš šviežios...

Daugiau