Oliverio receptų knygą turiu jau senokai, tačiau vis nieko neišmėgindavau. Prispirta fakto, jog nuo picos pyrago atliko mielinės tešlos, sumąsčiau išsikepti bandelių. Oliverio knygoje radau sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptą. Teko truputį patobulinti, bet rezultatas buvo puikus.
Įdarui reikės:

kelių riekelių vytinto kiaulienos kumpio (rinkausi Parmos);
šiek tiek mocarelos;
saulėje džiovintų pomidorų;
šviežių bazilikų;
1 kiaušinio

Taigi iš mielinės tešlos išspaudžiame apskritimo formos gabalėlių. Į juos vieną šalia (arba ant) kito dedame: gabalėlį kumpio, gabalėlį mocarelos (supratau, kad patogiausia būtų buvę tie maži mocarelos rutuliukai), džiovinto pomidoro gabalytį bei kelis lapelius šviežio baziliko. Tada iš tešlos suformuojame pyragėlį, užspaudžiame kraštelį. Begamindama tuos pyragėlius, mintyse pavadinau juos “paršeliais”. Apvalaini, minkštučiai, na, ir kumpis viduje. Kepimo skardoje išdėliotus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame kol paruduoja.

Skaniausi pyragėliai kol karšti – tada mocarela išsilydžiusi, o visas įdaras tiesiog pripildo burną. Kai atsikandau pirmo pyragėlio, maniau, viskas, numirsiu. Taip paprasta, bet taaaip skanu… O kumpis ten tiesiog tobulai tiko.